Is Nederland de proeftuin van het WEF?

IS NEDERLAND DE PROEFTUIN VAN HET WORLD ECONOMIC FORUM?

Terwijl de hele wereld met veel belangstelling volgt wat er in Nederland gaande is en diverse buitenlandse media geconcludeerd hebben dat we hier zo langzamerhand onderweg zijn naar een dictatuur, heeft Klaus Schwab van het World Economic Forum (WEF) Mark Rutte geroemd zijnde een voorbeeld-politicus. In een toespraak vroeg hij zich letterlijk af waar je nog zulke voorbeeldige politici vindt zoals de premier van Nederland. Naar aanleiding daarvan heeft men Rutte in diezelfde buitenlandse media inmiddels betiteld als de golden pin-up boy van Klaus Schwab.

Dus… terwijl het Haagse beleid erop gericht is om de Nederlandse veestapel te halveren (…), vindt Schwab blijkbaar dat politici wereldwijd daarin het ‘goede’ voorbeeld van Rutte en consorten moeten volgen.

Dan komen er in mijn beleving toch een paar dingen samen. Schwabs grote vriend Bill Gates heeft de afgelopen jaren heel stiekem, via allerlei bv’tjes en dergelijke, zó veel grond gekocht, dat hij nu de grootste particuliere eigenaar van landbouwgrond in de Verenigde Staten is. Volgens het WEF is synthetisch voedsel, samen met insecten, hét voedsel van de toekomst. En in verband met voor Europa belangrijke invoerhavens als Rotterdam en Schiphol, is het volgens de WEF-Agenda onontkoombaar dat Nederland een soort van grote stad gaat worden.

Tja… dan zijn onze boeren met al hun grond natuurlijk een sta-in-de-weg en moeten ze koste wat het kost verdwijnen, waarbij hun grond zoveel mogelijk opgekocht dient te worden door onze overheid.

Dat verklaart het bizarre stikstofbeleid van Den Haag. Want elk weldenkend mens begrijpt dat het stikstofprobleem nooit alleen door de Nederlandse koeien veroorzaakt kan worden, als je je bedenkt dat er elke dag bijna negen miljoen auto’s over onze wegen rijden en er dagelijks ruim twaalfhonderd vluchten van en naar Schiphol gaan.

En dat zijn nog maar twee hele bekende voorbeelden. Er speelt veel meer waar wij geen weet van hebben. Zo staan de boeren in de omgeving van het Drentse Wijster terecht op hun achterste poten, omdat zij door onze overheid aan alle kanten gekoeioneerd worden (leuke woordspeling), terwijl de directie van het in Wijster gevestigde Afvalverwerkingsbedrijf Attero haar gang mag gaan en er door het bedrijf dagelijks meer stikstof uitgestoten wordt, dan wettelijk is toegestaan. Daarbij wordt er zelfs afval vanuit het buitenland geïmporteerd om de ovens continu brandend te houden!

En je hoeft niet heel intelligent te zijn om te begrijpen dat er zo nog veel meer voorbeelden zijn. Hoezo ‘Hier klopt iets niet!’? Volgens mij is Nederland, met Schwabs rechterhand en vertrouweling Mark Rutte aan het roer, de proeftuin van het WEF; en dus van de Elite. Als ze het hier voor elkaar krijgen, lukt het ze elders in de wereld ook wel. Zoiets.

Maar er is hoop! Want de ‘heren’ hebben de status van de Nederlandse boer onderschat. Onze boeren zijn namelijk nog steeds wereldwijd een autoriteit in de agrarische sector en hebben een voorbeeldfunctie waar je heel wat trotser op mag zijn dan die van Rutte.

Omdat de strijd van onze boeren in het buitenland op de voet gevolgd wordt, moeten ze vooral niet opgeven. En wij, de gewone burgers in Nederland, moeten massaal achter ze gaan/blijven staan, en daarbij zonder gemopper accepteren dat we in een lange file terecht kunnen komen en in de supermarkt hier en daar misgrijpen. Als we dat niet doen, blijft er niets over van ons mooie landje en wonen de toekomstige generaties hier in een hele grote stad aan de Noordzee!

Tekst: Leo Singor