Duitsland, restaurantvergunning vervalt een jaar nadat het bedrijf is gesloten door lockdown

Verrassende mail van het stadsbestuur.

Veel restaurants zijn al maanden gesloten. Voor velen is opengaan ​​simpelweg niet de moeite waard. En nu is er een verrassende waarschuwing van de autoriteiten: wie zijn zaak een jaar onafgebroken heeft gesloten, dreigt zijn restaurantvergunning te laten verlopen.

Het stadsbestuur van Bad Waldsee heeft alle 75 restaurants aangeschreven en hen gewaarschuwd. In de brief met als onderwerp “Belangrijke informatie: Verlopen van de restaurantvergunning na een jaar bedrijfssluiting”, die beschikbaar is voor de “Schwäbische Zeitung”, worden de etablissementen geïnformeerd dat, (volgens paragraaf 8 van de Restaurantwet) de restaurant vergunning vervalt na een jaar als de eigenaar ophoudt te werken. Volgens het Ministerie van Economische Zaken van Baden-Württemberg geldt dit ook voor coronagerelateerde sluitingen.

Veel herbergiers die worstelen om te overleven, zijn van streek. En het stadsbestuur probeert te sussen. “We wilden de verhuurders zeker niet irriteren met deze informatiebrief, integendeel, we zien de brief als een ondersteuning om de schrappingstermijn te voorkomen. Om dit bericht zo informeel mogelijk te laten zijn, hebben we opzettelijk een onbureaucratisch antwoord gegeven in de aangeboden brief.

https://www.rtl.de/cms/unglaublich-gaststaettenerlaubnis-erlischt-nach-einem-jahr-betriebsschliessung-trotz-corona-4722755.html