CDC: 397 kinderen leden aan hartontsteking na COVID-19-vaccin

Bijna 400 kinderen in de leeftijd tussen 12 en 17 werden gediagnosticeerd met ontsteking van het hart na ontvangst van de Pfizer-Biontech COVID-19 vaccin, volgens een studie gepubliceerd door de CDC op 30 Juli.

De aandoening, ook bekend als myocarditis, kwam vooral voor bij jonge jongens, zo bleek uit de studie. Hartontsteking werd niet geïdentificeerd als een bijwerking tijdens de veiligheidsonderzoeken voor het vaccin.

De CDC voerde het onderzoek uit door meldingen van bijwerkingen van het Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) tussen 14 december 2020 en 16 juli 2021 te beoordelen.

Van de 8,9 miljoen kinderen die het vaccin op 16 juli kregen, ontving VAERS in totaal 9.246 meldingen van bijwerkingen, waarvan 90,7 procent bestond uit “niet-ernstige bijwerkingen”. De 397 meldingen van hartontsteking vormden 4,3 procent van het totaal.

Het Adviescomité van de CDC voerde een risico-batenbeoordeling uit op basis van de bijwerkingenrapporten en bleef het Pfizer-vaccin aanbevelen aan kinderen van 12 jaar en ouder.

Volgens de studie stierven veertien kinderen na ontvangst van het Pfizer-vaccin. Van zes van de gevallen is de doodsoorzaak nog niet bekend. Van de acht andere kinderen stierven er twee aan een intracraniële bloeding, twee stierven aan een longembolie, twee pleegden zelfmoord, één stierf aan hartfalen en één stierf aan een zeldzame bloedziekte. Van geen van de overlijdensmeldingen werd vastgesteld dat deze werden veroorzaakt door een hartontsteking.

“Impressies betreffende oorzaak van de dood niet wijzen op een patroon die wijzen op een causaal verband met de vaccinatie; Echter, de oorzaak van de dood voor een aantal overledenen is in afwachting van aanvullende informatie,”Anne Hause, overeenkomend auteur van de CDC, schreef.

Hause merkte op dat de studie onderhevig is aan verschillende beperkingen, waaronder het feit dat “VAERS een passief surveillancesysteem is en onderhevig is aan onderrapportage en rapportagebias.” Hoewel het systeem in het algemeen passief is, zijn artsen verplicht alle ernstige gebeurtenissen na vaccinatie te melden. De studie was ook niet ontworpen om alle gevallen van hartontsteking vast te leggen en telde alleen de rapporten die de term “myocarditis” gebruikten.

De Food and Drug Administration (FDA) heeft op 11 december 2020 een noodtoestemming afgegeven voor het Pfizer-vaccin voor kinderen van 16 jaar en ouder. De FDA breidde de autorisatie uit naar kinderen van 12 jaar en ouder op 10 mei 2021.

Nadat in juni meldingen van hartontsteking begonnen binnen te komen, concludeerde de adviescommissie van de CDC dat de risico’s van hoge ontsteking niet opwogen tegen de voordelen van het vaccin en besloot het door te gaan met het aanbevelen aan kinderen van 12 jaar en ouder.

https://ntdca.com/cdc-397-children-suffered-heart-inflammation-after-covid-19-vaccine/